Dimecres a debat. Valoració

El dia 3 de març del 2010 ens va venir a visitar en Jaume Collboni a la Seu de l’Agrupació del PSC Ribes – Roquetes. Va ser una cita programada dins del marc del Cicle de Xerrades-col.loqui que la secretaria de Formació va disenyar per establir diàleg i debat entre els afiliats i militants del partit així com per totes aquelles persones que és volien enriquir de l’esdeveniment.

Ja ha finalitzat el primer trimestre del cicle de xerrades – col.loqui o els dimecres a debat. I aquí en faig una primera valoració.

Recordem que la primera xerrada va ser a la seu de l’Agrupació del PSC Ribes – Roquetes el 13 de gener amb el tema Que és ser socialista avui amb la participació d’en Xavier Marin, director de l’escola de Formació Política Xavier Soto. El 3 de Febrer el debat es traslladà a l’Escorxador de Ribes amb el tema La participació política (Qualitat democràtica i participació) amb la intervenció d’en Xavier Tort i Tatiana Mansilla membres de la sectorial Qualitat Democràtica i Participació Ciutadana del PSC. I la darrera, amb Jaume Collboni al capdavant de la xerrada Situació Política actual. Un membre destacat del PSC, llicenciat en Dret, Coordinador del grup Parlamentari Socialista del Parlament de Catalunya i Secretari de programes i acció sectorial del PSC.

Dels debats organitzats fins ara en voldria destacar un concepte, que si bé no ha estat objecte de discusió directe, si ha estat present en tots aquests esdeveniments. La figura del Consumidor Actiu d’Informació. Per a mi, ja no és vàlida l’estructura tradicional: Font – Mitjà o transmisor – Consumidor passiu (cadena potser més pròpia del camp de l’entreteniment més absurt i aburrit). Ja no és vàlida la figura del consumidor que, sentat a un sofà, debora titulars precuinats llestos per menjar, mancats sobint dels nutrients necessaris per crear un criteri assenyat.

La percepció de la política és molt diferent, si ve donada i administrada per un tercer, que consumir-la en primera persona directament de la font d’on prové.

És per aquest motiu que valoro molt positivament aquests esdeveniments. I és aquesta positiva valoració que encoratja a la Secretaria de Formació, per seguir dissenyant els camins més óptims per apropar la font al qui té sed de raó, fins al punt d’unir-los en la mateixa esfera per nutrir-se tots del coneixement que té la bona Informació.

Deixa un comentari